magistrantai 2013 3Nauji mokslo metai šventė ne tik pirmakursiamas bakalaurams, bet ir  magistrantams. Šiemet į EF 17 magistro studijų programų įstojo 471  studentų, tarp kurių 22 užsieniečiai. 

Pirmame susitikime būsimuosius magistrus sveikino EF prodekanas prof. dr. Algirdas Miškinis, rinkodaros katedros vedėjas prof.dr. Sigitas Urbonavičius ir kokybės vadybos magistro programos vadovas prof. dr. Juozas Ruževičius. Prodekanas ragino magistrantus visus 1,5 studijų metų atsakingai studijuoti, semtis žinių paskaitų ir seminarų metų bei nuo pat pradžių itin daug dėmesio skirti baigiamajam magistro darbui. “Iš visų, kurie vis dėlto nebaigia magistrantūros studijų tikriausiai daugiau nei du trečdaliai “užstringa” būtent dėl baigiamojo darbo rengimo. Todėl tikrai rekomenduoju jau nuo pat pradžių labai rimtai žiūrėti į baigiamąjį darbą ir reguliariai prie jo dirbti. Kitu atveju jums reikės papildomus metus sugaišti laukiant kito baigiamajo gynimo, papildomai mokėti už šias studijas, be to, kadangi programos kinta, todėl po poros metų gali neužtekti tik apginti baigiamąjį darbą, o gali tekti studijuoti naujus papildomus dalykus”, - perspėjo prodekanas prof.dr. A. Miškinis. 

Magistrantūros studijas EF kiek daugiau rinkosi EF bakalauro studijų absolventai, tačiau jos labai domino ir kitų aukštųjų mokyklų absolventus. “Magistrantūroje studijuoja tikrai labai įvairūs žmonės. Yra baigusių, pvz., humanitarinius mokslus ir papildomosse studijose įgijusių ekonominių ir vadybinių žinių, taip pat labai skiriasi studijuojančių amžius (nuo 22 m. iki 52 m.), o kartu ir nevienoda darbinė patirtis, žinių poreikis bei studijų motyvacija. Tokie skirtumai tikras iššūkis dėstytojams. Džiaugiamės, kad mūsų dėstytojai imasi šio iššūkio ir sėkmingai su juo susitvarko. Žinoma, tobulėti tikrai yra kur, tačiau visi pokyčiai įgyvendinami palaipsniui”, - pasakojo EF prodekanas. Daugiausiai studentų šiemet bus verslo ekonomikos, apskaitos ir audito bei finansų programose. 

Šiemet EF įteikta daugiau  kaip 400 magistro diplomų, tarp kurių buvo ir beveik dvi dešimtys ypatingųjų Magna Cum Laude bei Cum Laude diplomų, teikiamų studentams, pasižymėjusiems ypač gerais studijų rezultatais bei moksliniais gabumais.

 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies. More information