„Bloomberg“ terminalas

„Bloomberg“ terminalas – neabejotinai vienas geriausių įrankių tiek paprastam, tiek instituciniam investuotojui, analitikui, ekonomistui ar finansais bei investavimu besidominčiam studentui. Sistema suteikia prieigą prie susistemintų duomenų vienoje vietoje apie įvairias turto klases: akcijas, obligacijas, valiutas, žaliavas ir derivatyvas. Terminalas turi daugiau nei 80 funkcijų, o tai leidžia atlikti nuodugnią fundamentinę analizę. Atliekant kokybinę fundamentinę analizę, pasiteisina tokios funkcijos kaip BI, BICO ar BRC, kurios suteikia prieigą pačių kompetentingiausių analitikų įžvalgų bei nuomonių apie pasaulio ekonomikas, sektorius, industrijas ar net pavienes kompanijas. Vykdant kiekybinę fundamentinę analizę pasiteisina tokios funkcijos kaip FA, RV, kurios suteikia prieigą prie visų finansinių ataskaitų vienoje vietoje bei leidžia palyginti panašias kompanijas. Tokiu būdu yra minimizuojami analizę atliekančio žmogaus laiko kaštai, tačiau analizės kokybė dėl to nenukenčia. Be to, sistema palengvina ir pagreitina investicinių idėjų generavimą bei paiešką. Tokios funkcijos kaip EQS ar SRCH suteikia galimybę pagal terminalo vartotojo pasirinktus kriterijus išfiltruoti akcijas ar obligacijas.

bloomberg 1 

„Bloomberg“ terminalo teikiamos naudos:
  • Informacija apie naujienas visame pasaulyje realiu laiku. VU studentas, turėdamas prieigą, gali greičiau nei kiti žinoti, kas ir kodėl vyksta pasaulyje ir matyti kaip tai veikia skirtingas rinkas.
  • Ekonominė statistika suteikia galimybes studentui matyti bendrą situaciją pasaulyje ir skirtingų šalių palyginimus, suformuoti platų matymo lauką ir vystyti kritinį mąstymą.
  • Studentas turi prieigą prie profesionalų atliktų rinkos prognozių, tai jam suteikia ne tik informacinį pranašumą, tačiau, gebėdamas matyti plačiau, studentas gali mokytis iš profesionalų ir atrasti sąsajas tarp pasaulyje vykstančių įvykių ir prognozių.
  • Įvertinęs finansinių rinkų bei pasaulinę ekonominę statistiką, studentas sugeba kritiškai vertinti situaciją pasaulyje, kelti klausimus ir generuoti idėjas tyrimams prisidedant prie pažangos siekiant analizuoti ir tobulinti esamą ekonominę situaciją.
  • Studentas gali savarankiškai išsilaikyti Bloomberg sertifikatą, kuris įrodo jo išskirtinę kvalifikaciją.
 
algirdas miskinisAgnė Kazlauskaitė
Esu antrakursė Vilniaus universitete, studijuoju apskaitą ir auditą. Apie Bloomberg sužinojau visai neseniai, iki tol nesu girdėjusi ir dirbusi su ja. Iš pirmo žvilgsnio ši programa pilna daug nesuprantamų žodžių, skaičių, ir grafikų, tačiau pradėjus mokytis dirbti su ja viskas tampa labai įdomu. Nors anglų kalba nėra mūsų gimtoji, bet Bloomberg pamokos yra aiškiai ir suprantamai išdėstytos. Man asmeniškai labai patinka grįžti programoje į praeitį ir paanalizuoti įsimintinų įvykių duomenis bei palyginti juos su dabartiniais. Vis atnaujinama informacija leidžia sekti įvykius ir geriau suprasti finansus, o ir Bloomberg vardą vis dažniau pastebiu naujienų portaluose. Manau tai programa, kuria privalu mokėti naudotis, norint suprasti net ir paprastus kasdieninius su finansais susijusius veiksmus. Aš džiaugiuosi galimybe mokytis iš jos ir kitiems rekomenduoju!
 
algirdas miskinisEvija Buraitė
Ekonomikos ir verslo administravimo fakultetas savo studentams teikia puikią galimybę naudotis tarptautine verslo ir finansų informacijos sistema – „Bloomberg“. Motyvuotiems studentams yra ypač svarbu įsitraukti į greitai besikeičiantį ekonomikos ir verslo pasaulį, o būtent Bloomberg terminalas leidžia sekti naujausias žinias apie pasaulio kompanijas, analizuoti rinkų svyravimus, greitai ir lengvai gauti duomenis, reikalingus studentų tyrimams ar įvairiems rašto darbams. Universiteto tikslas – išleisti kuo geriau paruoštus specialistus/profesionalus, o pabaigus „Bloomberg Market Concepts“ kursą, kiekvienas gali gauti Bloomberg sertifikatą. Būtent šis įrodymas, kad studentas moka naudotis terminalu, atveria daugiau galimybių ir didina tikimybę ateityje gauti geresnius darbo pasiūlymus.
 
algirdas miskinis
Adam Verbickas
Esu antrojo kurso ekonomikos studentas. Neseniai sužinojau, jog Vilniaus Universitetas suteikia galimybę susipažint ir įgyti patirties dirbant su Bloomberg Terminal programine įranga. Ši įranga yra plačiai naudojama tarptautinėse finansų įmonėse ir globaliuose bankuose norint atlikti finansinę analizę, ekonominius tyrimus, investicijų valdymą ir prekybą finansiniais produktais.
VU siūlomi ir pilnai finansuoti “Bloomberg Market Concepts“ yra 10-valandų oficialūs mokymai, kuriuos baigę jūs gausite sertifikatą parodantį jūsų pagrindinį supratimą ir gebėjimą naudoti šią sistemą.
Patirtis su Bloomberg‘o produktais yra giliai vertinama darbdavių ir neretai yra vienas iš reikalavimų norint įsidarbinti finansų įmonėse ar stambių tarptautinių įmonių finansų departamentuose. Taigi viena iš pagrindinių priežasčių kodėl jus turėtų tai dominti yra, kad žinios ir praktika su Bloomberg Terminal jums padės išsiskirti iš kitų ekonomikos ir finansų absolventų ir suteiks jums akademinį pranašumą.
Antra, ir ne ką mažiau svarbi priežastis yra tai, kad darbas su Bloomberg Terminal yra praktinis jūsų ekonomikos ir finansinių žinių pritaikymas. Tai padės jums suprasti kodėl yra dėstomi tam tikri EVAF moduliai VU programose ir padės užpildyti savo žinių spragas.
Jeigu jus domina finansų ar ekonomikos analitiko, investicinės bankininkystės, finansų valdymo ar prekybos darbas, tuomet skatinčiau jus atlikti šiuos mokymus ir įgyti vertingų žinių.
 

BLOOMBERG TERMINALO NAUDOJIMOSI TVARKA AUDITORIJOJE

1.  Norint patekti į "Bloomberg" laboratoriją, būtina išankstinė registracija.

2. Norėdami užsiregistruoti, turite užpildyti trumpą formą, esančią šioje nuorodoje -https://outlook.office365.com/owa/calendar//bookings/ (prieigą turi tik tie vartotojai, kurie yra prisijungę prie savo universitetinės "Microsoft" paskyros).

3. Atidarę nuorodą turite pasirinkti apsilankymo dieną ir laiką, taip pat būsite paprašyti pateikti kai kuriuos savo duomenis (vardą, pavardę, el. pašto adresą ir fakultetą).

4. Užsiregistravus į jūsų el. pašto adresą bus išsiųstas patvirtinimas su kodu, reikalingu atidaryti raktų seifą, kuriame saugoma laboratorijos praėjimo kortelė. Tik jos pagalba galėsite patekti į laboratoriją, esančią Ekonomikos ir verslo administravimo fakultete Saulėtekio al. 9, Vilniuje, II korpuse, 309 kabinete.

5. Atvykus numatytu laiku, prie laboratorijos durų, rasite seifą su kodine spyna. Seifą atrakinsite suvedus kodą gautą el. paštu. Suvedę kodą atsidarys seifas, kuriame rasite praėjimo kortelę.

6. Naudodamiesi šia praėjimo kortele patekite į laboratoriją. Pasirinkite vieną iš esamų terminalų, reikiamus prisijungimus prie „Bloobmerg“  aplinkos rasite ant monitoriaus esančiame lipduke.

7. Baigę darbą tiesiog uždarykite duris ir naudodami tą patį kodą įdėkite kortelę atgal į seifą arba palikite ją kitiems laboratorijoje likusiems naudotojams.

BLOOMBERG TERMINALO NAUDOJIMOSI TVARKA NUOTOLINIU BŪDU

Prieš prisijungdami prie terminalo nuotoliniu būdu, būtinai patikrinkite, ar tuo metu laboratorijoje nevyksta seminarai ar paskaitos. Laboratorijos tvarkaraštį rasite šioje nuorodoje.

  1. Norėdami naudotis "Bloomberg" terminalu nuotoliniu būdu, turite iš anksto užsiregistruoti tam, kad gauti prieigas.
  1. Norėdami tai padaryti, turite išsiųsti užpildytą formą šiuo el. pašto adresu:
  • Formą:
  • Vardas ir pavardė:
  • Jūsų el. pašto adresas:
  • Fakultetas:
  • Laikotarpis, kuriuo planuojate naudotis terminalu:
  1. Dvieju darbo dienų laikotarpyje nurodytu adresu gausite el. laišką, kuriame bus nuoroda, skirta užsiregistruoti nuotolinės prieigos teikimo paslaugoje "Splashtop".
  2. Užsiregistravę atsisiųskite ir įdiekite aplikaciją "Splashtop" savo kompiuteryje ir prisijunkite prie jos, atsidariusiame lange matysite galimų terminalų sąrašą.

Picture1

Picture2

  1. Prisijunkite prie bet kurio laisvo terminalo.

  2. Kitame lange būsite paprašyti autorizuotis, tam įveskite savo VU IS septynženklį eID ir slaptažodį.


bloomberg2

  1. Po to, per trumpą laiką prisijungsite prie terminalo. Darbalaukyje rasite failą pavadinimu: "Login credentials", jame rasite prisijungimo duomenis naudokite juos norėdami prisijungti prie "Bloomberg" aplinkos. Jei nematote "Bloomberg" aplikacijos arba "Login credentials" failo, pabandykite perjungti monitorių viršuje esančiame valdymo skydelyje.

 

P1263791 1P1263762P1263727P1263800

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos